perjantai 16. toukokuuta 2014

Kauneusihanteeni

Moi!

Ajattelin tässä postauksessa vähän selventää/tarkentaa, millaiseen kuntoon pääseminen olisi minun unelmani, ja tätä myöten myös minun tavoitteeni tällä hetkellä :) Ja selvennän vielä, että nyt puhutaan siis ainoastaan esteettisestä puolesta.

Monet ovat joskus kauhistelleet salilla käymistäni. Tai sitä, että olen kertonut, etten haluakaan pelkästään laihtua tai "kiinteytyä" (joka muuten oikeasti tarkoittaa nimenomaan sitä lihasten pumppaamista ja läskin vähentämistä). Vaan kyllä, haluan myös pumpatut, erottuvat MUSKELIT. Ou nou!? Tuhtia habaa, ojentajaa, sixpackia, erottuvia reisilihaksia, pyöreitä olkapäitä, lihaksikasta selkää. "Siis haluutko näyttää mieheltä, hyi?"

Voin kertoa, että me naiset saamme raataa aika paljon, että saamme näitä "kauniisti erottuvia lihaksia". Ensinnäkin lihaskasvu on naisilla miehiä haastavampaa, ja me naisethan olemme myös jonkin verran miehiä rasvaisempia. Erottuvat lihaksethan tarvitsevat suhteellisen pienen rasvaprosentin kehossa, sekä hyvän pumpin lihakseen, eli siis sitä kasvua. Lihas täytyy viedä koko ajan uudelleen äärirajoille, ja antaa sille uutta ärsykettä. Myös oikeanlaiseen ruokavalioon tulee kiinnittää erityistä huomiota. Ruokaa on oltava riittävästi (yli kulutuksen) ja sen on oltava oikeanlaista, jotta lihas kasvaa. Pelkällä proteiinillahan ei niitä lihaksia kasvatella, vaikka se onkin yksi tärkeimmistä lihaksen rakennusaineista.

"Lihaksikas" ei kuitenkaan tarkoita millään tavalla miehistä olemusta. Fitness-kilpailuihin kuuluu nykypäivänä todella monenlaisia sarjoja, joissa toisissa haetaan sopusuhtaisuutta, kaunista sporttista ulkomuotoa (bikini fitness), kun taas toisessa arvostellaan enemmän sitä kasvatettua lihasmassaa ja täten naiset ovat myös lihaksikkaampia (body fitness). Mielestäni lihakset ovat kauniita tietyissä määrin, ja arvostan todella paljon niitä naisia, jotka ovat tuon suuren työn tehneet lihaksiensa kasvattamisen eteen. Kuitenkin, itse olen enemmän bikini fitness ihmisiä. Suurena ihailun kohteenani ovat muodokkaat olkapäät, pyöreä hauis, timmi (lihaksikas) vatsa ja tiukat reidet ja peba, eli aikalailla koko paketti ;)

Tässä teille hieman kuvia havainnollistamaan. Osa on ammattilaisia, osa harrastajia. Kaikki nuo tytöt ovat tehneet kovan työn, vaikkei lihakset erityisen suurilta kuvissa näyttäisikään. Kuten sanoin, lihasten kasvattaminen on haastavaa, mutta kuitenkin myös yksilöllistä. On myös täysin eri asia, jännittääkö lihasta vai onko se täysin rentona. Ottakaa myös huomioon, että jotkut näistä tytöistä ovat kuvissa kisakunnossa, joka tarkoittaa, että siinä kunnossa ollaan vain sen yhden päivän. Tuona päivänä rasvat vedetään minimiin, eli sellaiselta ei näytetä normaalisti, eikä se ole terveellistä.



Kuva 1: Laura Michelle Prestin


Kuva 2: Eve Heikkinen


Kuva 3: Sofia Ruusila-Nousiainen


Kuva 4: Maikku Hiljanen


  
Kuva 5: Maikku Hiljanen





Kuva 6: Venla Savikuja


Kuva 7: Lopuksi myös meidän upea valmentaja, Alona Malone <3



Tässä nyt muutamia mitä tuli ensimmäisenä mieleen :) Tekemistähän tuohon kuntoon on, mutta ei Romaakaan päivässä rakennettu! Jos uskoo, voi saavuttaa! Jos ei koita ei voita, mitä kaikkia näitä nyt on :)

Tsemppiä kaikille kohti omia unelmia <3


Kuvien lähteet:

Yläkuva: http://www.tightandtidyfitness.com.au/
Kuva 1: http://kenezo.com/#!fitness/
Kuva 2: http://vilmakeskinen.blogspot.fi/2014/03/eve.html
Kuva 3: http://www.listal.com/viewimage/6426366
Kuva 4: http://vi.sualize.us/maikku_y_maikku_hiljanen_fitness_workout_picture_wyR1.html
Kuva 5: http://www.girlswithmuscle.com/163999/Maikku-Hiljanen
Kuva 6: https://www.facebook.com/venlasavikujaofficial
Kuva 7: http://archive.bodylehti.fi/archive.php?cid=6457

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti