sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Vhh-väsymys


Ohhoh. Vikaa päivää ensimmäistä vhh-viikkoa mennään, ja vaikka olo on muuten kevyt ja hyvä, niin kyllä tämä hiilarittomuus vaatii veronsakin.. Tosiaan väsymys on aika kova tällä hetkellä. Ei niinkään että varsinaisesti nukuttaisi, vaan tuntuu että kroppa on aivan puhkipoikki. Tänään olisi ollut vuorossa aamuaerobiset, mutta nyt on kyllä sen verta kova pakotus ja jumitus lihaksissa, etten siihen nyt ainakaan aamulla kykene. Katsotaan sitten illalla uudestaan mikä on kunto. Eikä nyt mitään älytöntä stressiä tästä tarvitse ottaakaan, olen kuitenkin tähän mennessä tehnyt viikon minimiaerobiset, ohjeissa kun on annettu määrä 3-4 kertaa viikossa. Tällä viikolla olen tehnyt jo 2 intervalliharjoitusta ja yhden tasasykkeisen, salitreenien lisäksi.


Vhh-päivällinen


Ja oikeasti, mä nykyään nautin tosi paljon noista hölkkälenkeistä. Ja on ihan parasta, jos vielä jaksaa raahautua ulos ennen aamupalaa. Tuolla olisi nyt niin nätti ilmakin! Mutta ei vaan pysty, ei kertakaikkiaan ei. Todella huonosti sain yöllä nukuttuakin, tuntui että koko kroppaa särki ja väsytti vaan niin paljon, heräilin kun mikään asento ei tuntunut hyvältä. Heräilin myös siihen kun pohkeet kramppasi pitkin yötä. Olin eilen aika myöhään tekemässä salitreenin illalla, salilta lähdin siinä kymmenen aikaan.. Varmaan siitäkin johtuu tuo vähän pieleen mennyt yö. Lisäksi nyt aamulla oli niin jäätävä nälkä, että oli ihan vaan sen takia pakko nousta ylös, vaikka väsyttikin ja univelkoja tästä yöstä kyllä kertyi. Eikä tässä nyt enää takaisinkaan viitsi sänkyyn kömpiä, sillä töihin on vielä tänään lähdettävä..

Olen koittanut miettiä että kuvittelenko vaan koko väsymyksen, mutta ei.. Kyllä selvästi huomaa ettei kroppa jaksa vetää niin kuin aiemmin ja palautuminen on heikompaa. Lihakset alkaa hapottaa todella nopeasti ja tuntuu varsinkin juostessa, että alaraajat vetää ihan jumiin, ja aivan älytön hapotuskipu säärissä. Koita siinä sitten juosta pölkkyjaloilla.

Treenit eivät kuitenkaan ole edes lisääntyneet entisestä. Ainoa ero on, että nyt harjoittelen kropan läpi salilla 1,5 kertaa viikossa, kun ennen taas vain kerran. Eilisissä treeneissä varsinkin tuntui, että ei vaan yksinkertaisesti jaksa. Ei ole voimia. Silti treenit koittaa vedellä läpi kunnialla, mutta hiki ei vaan virtaa vaikka kuinka puskisi. Sykkeet on ihan minimeissä, treenin jälkeen sykemittarista nähtävä kulutus on ihan säälittävä. Olen kyllä jo aiemmin huomannut sen, että kun kalorit (plus hiilarit) ovat alhaalla, ei hiki puske samalla tavalla ja tosiaan kulutus on huomattavasti pienempää. En sitten tiedä johtuuko se siitä, ettei yksinkertaisesti jaksa treenata niin tehokkaasti, vai himmaileeko kroppa vähemmällä energiansaannilla. Varmasti molempia. Mitä enemmän syö, sen paremmin kroppakin toimii ja täten myös kulutus on suurempi.



Pikku kondiskuva, eräänä päivänä salilta


Jospa tämä aamu menisi tällä kertaa siis ihan venytellen, foamrollerilla jumeja availlen ja palautumista tehostellen.. Toivotaan että illalla olisi edes jonkin näköinen pinkomiskunto :)

Mutta jee, huomenna saamme hiilareita! Hiilarit tunnetusti kyllä lisäävät nälkää ja mielitekoja, mutta kyllä niitä silti jo tässä kaipailen. Ehkä taas loppuviikosta tulee ikävä ketoosia :D

Huomenna ottelen vähän mittoja ja punnaan itteni ja katson miten homma edistyy :) Lisäilen niitä tuloksia sitten tännekin kun vaan kerkiän.

Lopussa kuva vielä mun härön näköisistä multivitskuista :D Normaalistihan otan vaan d-vitamiinit, omegat ja magnesiumit purkista, mutta ruokavalion ollessa nyt niin erilainen ja valmentajan suosituksesta, päätin alkaa napsimaan myös näitä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti