perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kamalan ihanat hiilarit

Se alkaisi sitten ensimmäinen hiilariviikko (ja samalla koko rupeaman toinen viikko) olla lopuillaan! Ah, nuo niin ihanat hiilarit <3 Tosiaan aloin niitä aika kipeästi tuon vhh-viikon lopussa kaipailemaan energiatasojen laskiessa. Kyllä sen eron huomaa fiiliksissä ja jaksamisessa, kun on saanut tankata hiilareita. Treeneissä jaksaa paremmin ja palautuminen on paljon tehokkaampaa. En ole yleisestikään läheskään niin väsynyt.


Oli jo ikävä mun puuroaamista!


Hiilari- ja vhh-viikoilla on kuitenkin lähtökohtaisesti saman verran kaloreita päivää kohden, tosin ainut ero on, että hiilariviikolla jätetään palautus-/protskujuoma pois päiviltä, kun ei käydä salilla punttaamassa. Näin ollen päivien kalorinsaanti hieman vaihtelee, toisin kuin vhh-viikolla syödään samalla tavalla joka päivä. Eli käytännössä hiilariviikolla kaloriensaanti on kaiken kaikkiaan kuitenkin vähäisempää kuin vhh-viikolla. Mutta syödä kyllä saa, ja paljon! Ei ole vieläkään kyllä liiemmin nälästä tarvinnut kärsiä..


Hiilariviikon lounas


Ja onneksi kaikki ruoka on kaiken lisäksi hyvää, mitään ei tarvitse kyllä väkisin alas kiskoa!

Vaikka hiilihydraatit eivät olekaan elintärkeitä kropalle, ovat ne eritoten aktiivisen elämäntavan omaaville korvaamattomia. Hiilarit kyllä keräävät nestettä kehoon, mutta sopivasti kulutukseen nähden nautittuna eivät ne esteettistä päänvaivaa juuri aiheuta. Itse ainakin otan mielummin ne vähäiset nesteet ja olen virkeämpi ja hyvinvoivampi hiilarien ansiosta. Ketoosi sitten ihan omana juttunaan, pelkästään ajoittaisena tehokeinona rasvantiristelyssä.

Mutta tällainen sokerihiiri kun olen, vhh-viikko aiheutti pientä tuskaa. Siis siinä mielessä, että ainoa makea asia mikä varsinaiseen ruokavalioon kuului, oli sokeriton mehukeitto. Sitä sitten helposti alkaa ruokkia makeanhimojaan muilla keinoilla. Tuo vhh-viikko laukaisi itselläni nykyisen koukutukseni..




..tädää, Pepsi Maxiin! :D Valehtelematta menee pullollinen päivässä. En ole koskaan ollut edes mikään limunjuoja, mutta dieetti useasti laukaisee kummallisia mielitekoja. No, onneksi noista saa edes kerättyä leffakorkkeja ;D

Mulle on tullut myös taas se kausi, että kanelia pitää laittaa joka ruokaan. Siis lähinnä aamupuuroon ja raejuuston+mehukeiton sekaan, eli kanelia tulee syötyä kolmessa ateriassa päivittäin. Luulen että nimenomaan tiukalla dieetillä tekee mieli siksi, koska aivot yhdistävät kanelin johonkin hyvään ja makeaan. Kanelin voi kuitenkin yhdistää aika suoranaisesti herkkuihin. Sama minulla oli noin vuosi sitten Ms. Fitness-valmennusta läpikäydessäni, jolloin kirjoitin kanelista ihan oman postauksenkin, sen terveysvaikutuksista ja omasta mieltymyksestäni siihen. Tästä Asiaa kanelista postaukseen!

Keep going!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti