lauantai 2. elokuuta 2014

Kesähelteiden herkut

Kun on näin kuuma, ei monellakaan tunnu lämmin ruoka oikein maistuvan. Yhdeksi parhaista vaihtoehdoista nousee siis väistämättä erilaiset salaatit. Salaateissa makrot saa hyvin kohdilleen haluamansa mukaan, vihanneksia ja kasviksia tulee syötyä riittämiin ja mikä parasta - salaatteja voi varioida lukuisin eri tavoin!


Välillä myös hieman luksusta :)

Olen ennenkin blogissani kertonut, että kanasalaatti minulla jotenkin tökkii. Ja ihan pelkästään sen pääraaka-aineen, eli kanan takia. Sitä kun on tullut syötyä niin paljon viime aikoina. Kanasalaattia nyt helteillä kuitenkin olen syönyt päivittäin, ja oikeasti ihan hyvillä mielin :) Isoksi osaksi siitä syystä, että nykyään yritän valmistaa kanani paremmin. Broilerinfileet yöksi marinadiin, puoli tuntia ennen paistamista fileet huoneenlämpöön, pannu kuumaksi, suhteellisen nopea paisto kummaltakin puolen, ja folioon vetäytymään. Voin kertoa, että maistuu aikalailla paremmalta, kuin sitkeä tai kuiva, mauton "kengänpohja". Vaivaa se vaatii, mutta on kyllä vaivansa väärti. Marinadiasiaakin mietin kauan. Mikä soveltuisi nykyiseen ruokavaliooni? Ystäväni kuitenkin antoi minulle loistavan idean käyttää marinadin pohjana maustamatonta jogurttia! :) Tuli kyllä niin hyvää, että aion käyttää jatkossakin. Myös itsetehdyt krutongit ja kevyt salaattikastike ovat auttaneet minut kanakammosta eroon! ;)

Kesähelteille sopivat loistavasti myös erilaiset smoothiet ja pirtelöt. Itse olen ainakin niitä ihmisiä, joka voisi lipittää niitä jatkuvasti! Niistäkin kun saa niin paljon erilaisia ihania versioita :)





Tässä kaksi viime hetkien suosikkia :) Pirtelöissä kannattaa muuten käyttää jäisiä hedelmiä!

Olen aivan rakastunut tuohon banaani-suklaa pirtelössäkin käytettyyn Selfin 3phase protein -protskujauheeseen! Todella hyvän makuista, varsinkin kaikissa "jälkkäreissä" :)

Noiden pirtelöiden lisäksi yksi ehdoton välipalasuosikkini on juurikin tuosta 3phase protein jauheesta tehty "protskujäätelö"! Banaani-suklaa versio on mielestäni ehdottomasti paras, joka koostuukin täysin samoista aineista kun pirtelö. Blenderissä seos siis vain kuohkeaksi ja pakkaseen odottamaan! Valmis jäätelö ei ehkä näytä niin herkulliselta, mutta takaan että se on! Itselläni jäätelö jähmettyy yleensä pakkasessa 5-6 tuntia, jolloin keskelle jää herkullinen vanukassydän :P Tämän kuitenkin saa luonnollisesti pois pidemmällä jäädytysajalla :) Kuitenkin yön yli pakastattaessa jäätelöstä tulee jo niin kovaa, ettei sitä heti pysty lusikoimaan suuhun sellaisenaan.



Ei ehkä niin herkullisen näköinen, mutta taatusti hyvää! Seos jäätyy kyllä myös pinnalta, tässä kuvassa jo puolet syöty ;) Jäätelöä tulee tuosta määrästä tosiaankin paljon, yli puoli litraa!

Tässä vielä kuvia marjaversiosta, johon käytin muuten samoja aineksia, mutta banaanin sijaan lisäsin marjoja ja vähensin vähän veden määrää :)




Kun rahkaakin tulee syötyä suhteellisen paljon, siihen alkaa kaivata aika ajoin vaihtelua. Joskus söin sitä ihan sellaisenaan (siihen en kyllä enää pystyisi), mutta suurimman osan rahkani kanssa olen nauttinut jäisiä marjoja. Rahkaan lisään kuitenkin vielä steviasokeria ja vaniljajauhetta makua tuomaan. Nyt kuitenkin nuo marjatkin ovat alkaneet vähän rahkan kanssa kyllästyttää, joten päätin kokeilla jotain uutta. Tästä onkin sitä myöden tullut ihan ykkössuosikkini. Uusi juttu on nimittäin "uuniomenarahka"!


Kuva ei tarkoituksella ole mitenkään esteettinen, vaan halusin näyttää sen oikeassa muodossaan, parhaimmillaan :) Uuniomppurahkani sisältää luonnollisesti rahkaa, omenaa, steviasokeria, kanelia ja ripauksen vaniljajauhetta. Omena kuoritaan ja pilkotaan, jonka jälkeen omppupalat paistetaan pannulla kanelin kera. Sillä aikaa kun omppupalat pehmenevät pannulla, laitetaan rahka kulhoon ja sekaan sekoitetaan steviasokeri, vaniljajauhe ja kaneli. Sen jälkeen omppupalat vaan rahkan sekaan. Luonnollisesti ne ovat vielä lämpimiä, joten rahka kannattaa laittaa hetkeksi kohmettumaan pakkaseen. Itse ainakin muutenkin tykkään syödä tämän seoksen hieman kohmeisena! Jamskis :)

Sitten entistä yksinkertaisimpiin kevyisiin kesäherkkuihin :) Yksinkertainen ja hyvä tapa on laittaa rasvatonta jogurttia jäämehumuotteihin ja laittaa pakkaseen. Niistä tulee ihania jogurttijätskejä, joita voi popsia aika huoletta! Oma suosikkini on Valion mansikka-vaniljajogurtti :)



Kuumilla keleillä nesteytys on ensisijaisen tärkeää. Nesteytys kannattaisi tehdä aina puhtaan veden voimin, mutta kesäisin maistuu myös ihanat raikkaat mehut. Yleensä en mehuja juo, mutta näillä helteillä on jotenkin ruvennut maistumaan. Siksi olenkin nyt viime aikoina kokeillut erilaisia tiivistemehuja, sokerittomina vaihtoehtoina. Eilen törmäsinkin varsinaiseen helmeen! Marlin mansikka-raparperimehuun! Maku on ihanan makean pehmeä, eikä yhtään pistävän esanssinen. Mukaan vaan paljon jäitä ja eikun nautiskelemaan aurinkoon! :)






Tässä muutamia tämän hetken kesäherkkuja ja dieetin piristyksiä :) Vaikka nyt välillä tuntuukin vähän tuskaiselta tämän kuumuuden puittessa, niin koitetaan nyt nauttia lämmöstä, kun sitä on kerrankin saatavilla täysin rinnoin <3

Mitkä ovat sinun kesäherkkuvinkkisi? :)

3 kommenttia:

  1. Mä oon käyttäny kermaviiliä mun tonnikala-pastasalaatissa :) Mausteitakaan ei tarvii laittaa jos käyttää jo valmiiks maustettua tunaa, esim. chiliä tai tomaatti-basilika :P

    VastaaPoista
  2. Mut joissain niissä oli mun muistaakseni aika paljon enemmän kcal, vähän kalaa tai joku niissä oli? :O

    VastaaPoista
  3. Purkin kyljessä lukee että kokonaispaino on vähemmän, mutta onhan maustamattomassakin tunassa vettä, joka lasketaan kokonaispainoon mukaan ja se (yleensä) valutetaan kuitenkin pois.. :)

    VastaaPoista