torstai 31. heinäkuuta 2014

Pahin ohi?

Ainakin kovasti toivon niin. Kuten jo aiemmin mainittu, "pientä" motivaatiopulaa on ollut ilmassa. Kroppa ja mieli ovat kummatkin olleet todella väsyneitä viime aikoina. Erityisesti mieli. Vasta eilen alkoi tuntua, että olo alkaisi ehkä normalisoitua. En kuitenkaan uskaltanut eilen vielä iloita, onhan sitä ennenkin menty hutiin. Luulee taas olevansa iskussa, mutta seuraava päivä menee aivan yhtä monkerölle kuin ne muut edellisetkin..

Eilen kuitenkin heti aamusta oli hinku lähteä salille, ja jo samana iltana toivoin, että olisi jo aamu ja pääsisi pinkomaan ulos aamuaerobiselle! Tänä aamuna vaihdoin juoksemiset kuitenkin taas salitreeniin, sillä heräsin suhteellisen myöhään ja minulla oli NÄLKÄ :D Aamuaerobisen teen siis tyhjällä vatsalla, joten ruokaa olisin saanut vasta noin tunnin päästä.. Tämä nälkä oli ihan uusi tunne näin aamusta, sillä viime päivinä aamuinen olo on ollut lähes päinvastainen. On lievästi sanottuna ähkyttänyt. Kun syö vähän vapaammin, minulla helposti käy niin, että ruokailu painottuu sinne iltaan. Vaikka olo on paljon parempi, kun ruokailua keventää iltaa kohden.

Salitreenit käyvät entistä tuskaisemmiksi näillä ilmoilla, vaikka salilta ilmastointi löytyykin. Tuntuu että voimat eivät ole ihan niin huipussaan kuin normaalisti, välillä ehkä vähän huippaa päässä tai on muuten sekava olo, ja hikeä pukkaa niin julmetusti. Joskus kun tuntuu, että hikeä on vaikea saada kunnolla virtaamaan salitreenissä, niin nyt ei ainakaan ole sitä ongelmaa :D Menee kyllä vähän ärsyttävyyden puolelle jo..

En olisi kyllä uskonut, että tämä motivaatiopula kestää ihan näin kauaa. En pysy enää edes mukana laskuissa, kuinka paljon aikaa tässä on mennyt "hukkaan". Ajatuskin masentaa. Tottakai olen suurimman osan ajasta koittanut skarpata, mutta eihän minulle mikään puolihuolimaton räpellys riitä :P Parhaani olen kuitenkin yrittänyt näillä olotiloilla, nyt vaan yritetään ettei näitä enää tulisi. Tämä ei siis ole ensimmäinen kerta, itseasiassa olen huomannut tämän olevan aikalailla väistämätöntä kohdallani. Täytyy vain keksiä, mikä siihen auttaa. Kevennetyt viikot? Ei liian suuria tavoitteita? Ei liian tiukkoja aikatauluja? Turhan neuroottisuuden eliminoiminen? Rentous ruokavalion suhteen? Ehkä jotain näistä. Tai kaikki.

Toivotaan nyt että ollaan selvillä vesillä :) Nyt siltä ainakin tuntuu, olo ja mieli on ihan toisenlainen kuin pari päivää sitten. Kun vaan keksisi, miksi tuo motivaatio lähtee, ja mistä syistä se sitten yhtäkkiä palaa.

Perjantaina tulee jälleen uudet päivitykset :) Itse pyysin tuon kiristelyruokavalion jo vähän aiemmin, ja luulenkin, että se on nyt "virallisesti" perjantaina minulle tulossa. Ruokavalion suhteen siis tuskin tulee yllätyksiä, uusi treeniohjelma tosin hieman jännittää.. Nyt kun kiristely alkaa, lisääntyvätkö aerobiset entisestään? Niitä kun ei nytkään ole mitenkään vähänlaisesti, 3-5 kertaa viikossa. Onneksi nyt hyvin fiiliksin otan vastaan kaikki tulevat muutokset :) Enää 2 kuukautta jäljellä, mutta kyllä siinäkin jotakin kerkeää. Kaikkihan riippuu siitä, kuinka hyvin dieetti puree, ja paljonko on tullut takapakkia lösäilyn jäljiltä. Voihan se olla, että kehossa suurimmilta osin nestettä ja turvotusta, joka lähtee ilmojen viiletessä ja terveellisen ruuan ja treenin tullessa taas kunnolla mukaan kuvioihin. Ehkä toiveajattelua ;) Yleensä dieetillä minulta on lähtenyt viikossa 400-500g, mutta ei sitä tiedä miten kroppa reagoi, kun nyt on 4kk menty vähän suuremmilla kaloreilla, kuin mitä ennen olen "itsekseni" mennyt. Itsehän olin jatkuvasti dieetillä ja pienillä kaloreilla, kun tuntui ettei se paino vaan jossain vaiheessa enää pudonnut, ja jos putosi, niin tuli nopeasti takaisin. Enää en tee sitä virhettä. Siinä vasta niitä takapakkeja tuleekin, kun jatkuvasti koittaa vaan kituuttaa.

On se vaan jännä, kun joskus se terveellinen ruoka ei vaan maistu. Nyt kuitenkin taas ruotuun palanneena (näin dieetillä suhteellisen nälkäisenä) sitä oikein odottaa sitä seuraavaa ateriaa! Vaikka se on aika samaa joka päivä :) Pitää vaan osata etsiä ne sen hetkiset itselle mieluisat herkut! Niistäkin voisin löpistä vaikka kuinka, mutta se vaatisi jo oman pikku postauksensa ;) Tässä kuitenkin pari tämän hetkistä, ruokavalioon soveltuvaa lemppariruokaa kuvina! Nää auttaa jaksamaan ;)


+riisi ;)



Tsemppiä kaikille muillekin MSF3 ryhmäläisille! Loppukiri <3 Ja mehän jatketaan tästä vielä yhdessä MSF3 part II:n puitteissa, eiks je? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti