torstai 24. heinäkuuta 2014

Toinen tapaaminen, Helsinki

Tällä kertaa ryhmämme yhteistapaaminen järjestettiin Helsingissä, Crossfit Basementissä. Tutun kaavan mukaan ihana Alona piti meille ensin pienen tsemppipuheen. Muutenkin keskustelimme aiheesta, omista tuntemuksista, tavoitteista, mitä ikinä mieleen tulikin. Alonalla todellakin on järki päässä, eikä hän ota kaikkea liian vakavasti. Pääasiassa tämän lajin "harrastaminen" tulisi olla kuitenkin mielekästä, ei pakkopullaa taikka jonkinlainen neuroottisuus. Itse hän ohjeistikin, että kesällä voi ja pitääkin ottaa vähän rennommin, eli ei paniikkia :) Eikä kaikki tähän valmennukseen lopu.


Ihana Alona tsemppipuhetta pitämässä :)
..ja oppilaat kuuntelee :)


Jutustelun jälkeen aloitettiin taas poseharjoitukset. Ensin vähän käveltiin, ja Alona muistutteli korkkareilla kävelyn ohjenuorista. Posetuksissa käytiin taas läpi bodyfitness-asento, sekä bikinifitneksen etu-, sivu-, ja taka-asennot. Vielä ne eivät ihan nappiin mene, mutta koko ajan paremmin alan sisäistää jutun jujun. Ilman peiliä on vaikea mieltää miltä asennon pitäisi näyttää, asennossa kun tuntuu niin luonnottomalta olla. Alona kuitenkin kehui asentoani, jeijj! ;)



Bikinifitness-etuasennon harjoittelua ja tiukaa keskittymistä :D


Kisoissa käytetään erilaisia pieniä kikkoja, jotka saavat tietyt kohdat näyttämään isoilta, ja halutut kohdat näyttämään taas vastaavasti pienemmiltä. Yllä olevassa asennossa saadaan illuusio esim. reisiin ja vyötäröön. Reidet saadaan näyttämään muodokkaammilta, vaikkei niitä saisi asennossa jännittää. Mutta, kyllä niitä jännitettään, ja tuossa sennossa se jännitys tulee ikään kuin itsestäänkin :) Vartalon kierrolla taas saadaan aikaan illuusio kapeammasta vyötäröstä. Tuossa kuvassa kiertoa on vaikea nähdä löysän treenitopin alta. Kierto voisi myös olla vieläkin voimakkaampi.

Myös bodyfitneksen kikkoja harjoiteltiin. Etuasennossa seisottaessa lavat on avattava niin, että lihaserottuvuus tulisi paremmin esiin, niin selästä kuin edestäpäin katsottuna. Olkapäät on saatava näyttämään mahdollisimman isoilta, mutta epäkkäiden tulee olla laskettuina alas. Ei siis riitä että olkapäät nostetaan korviin. Tätä on ensin aika hankala oppia, mutta hetken peilin edessä vääntelehtiessäni, taisin ymmärtää miten tuo kyseinen illuusio saadaan aikaan.

Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, kun äkkiä pimeässä peilin edessä kännykän kameralla nappasin :)




Sitten itse treeneihin :) Luvassa oli taas crossfit-tyyppiset treenit, kerran kun crossfit-salilla oltiin.
Tämänkertaiseen treeniin kuuluivat lämmittelyt (mm. juoksua rakennuksen ympäri, askelkyykkyjä, mittarimatoa jne.), maastavetotekniikan harjoittelua, sekä varsinainen WOD eli Workout Of the Day. WOD kesti yhteensä 6 minuuttia. Yksi kierros sisälsi 10 x burpee (aina ennen uutta burpeeta oli hypättävä tangon yli), 10 x maastaveto ja 10 x istumaannousu. Tuona kuuden minuutin aikana oli siis mentävä niin monta kierrosta kuin vain suinkin kykeni, ilman taukoja. Treenin vetäjinä toimivat BodyCampin Justus sekä Crossfit Basementin Charlie.




Laitoin sykemittarin "tikittämään" lämmitelyn hölkkäilystä asti, ja aikaa kului kokonaisuudessaan tarkalleen 57min ja 38sek. Viime tapaamisessa harmitti, kun ei ollut sykemittaria asennettuna. Treeni oli nimittäin aikamoinen killeri ja olisi ollut mielenkiintoista nähdä kuinka korkealla ne sykkeet oikeen huitelee. Edellinen treeni oli mielestäni raskaampi, siinä mielessä että se otti enemmän keuhkojen päälle. Tämä treeni oli kuitenkin itselleni mieluisampi ja tuntui tehokkaammalta, eikä missään nimessä liian kevyeltä! Ja ihan kiitettävällä tasolla ne sykkeet tässä ainakin olivat..




Kaikin puolin siis taas mukava tapaaminen :) On ihanaa kun alkaa jo vähän tunnistaa naamoja, ollaanhan tässä jo yli 3kk yhdessä taivallettu, vaikka livenä kovin vähän nähtykin :) Voin kyllä kertoa että varsinkin takalisto ja alaselkä on ollut treenin jäljiltä aika hellänä, auts! Liikkuminen ja varsinkin istumaan meno on tuottanut pieniä vaikeuksia :D Mutta vielä on kaksi tapaamista edessä (jihuu!), joista toinen vielä Helsingissä ja viimeinen taas Tampereella. Viimeisessä tapaamisessa on tiedossa kaiken muun lisäksi vielä loppumittaus, joka kieltämättä alkaa jo vähän jännittää.. Extrana tietysti tapaamisiin on tulossa vielä ne kuvauksetkin :) Ne vasta jännittääkin!

Koitetaan jaksaa painaa loppuun asti, hyvällä mielellä ja omallatunnolla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti