torstai 28. toukokuuta 2015

Herätysss! :)

Heipä hei, nyt aletaan taas olla elävien kirjoissa! :)

Muutama kunnolla nukuttu yö niin johan tää likka alkaa olee taas kun uus ihminen! Taas tuli kyllä ihan kantapään kautta todistettua kuinka tärkeää riittävä unensaanti on, se vaikuttaa ihan kaikkeen! Aika oleellinen juttu siis, pitää ruveta taas ihan oikeasti arvostamaan ja kiinnitämään siihen huomiota! Välillä se jotenkin vaan kummasti unohtuu..

Otin siis ihan asiakseni, että nyt nukutaan univelat pois ja palautetaan normaali unirytmi kohdilleen. Otin apukeinot käyttöön, koska tiedän kokemuksesta, että itseni nukkumaan pakottamisesta ei tule mitään. Päinvastoin se siirtää unta vaan yhä pidemmälle, kun uneen pääsemistä stressaa. Lisäksi minulla ei ole ongelmana pelkästään unensaanti, vaan myös yöheräämiset. Mistä lie johtuvat, ei sille tunnu olevan mitään järkevää syytä kun silmäni unen aikana yhtäkkiä vain avautuvat. Mutta ei tässäkään vielä kaikki, vaan lisäksi myös herään joka aamu liian aikaisin :D Joka aamu herään noin kello 06:30, olin sitten mihin tahansa aikaan mennytkin nukkumaan.




Päätin siis kokeilla melatoniinilisää, kun olen siitä niin paljon positiivista kuullut. Toimii se sitten lumevaikutuksena tai oikeasti, niin pääasia että toimii ;) Kyllä se uni tuli kieltämättä helpommin. Yöheräämiset eivät kyllä loppuneet, mutta ainakin herätessäni tunsin väsymystä ja sain vielä uudestaan unenpäästä kiinni, ja olen pystynyt sinnittelemään ja saamaan sen 8 tuntia unta yössä. Monesti aamulla herätessäni tuntuu käyvän niin ylikierroksilla, ettei vaan enää saa unenpäästä uudestaan kiinni.

Viime viikko ei siis mennyt ihan putkeen.. Tavoitteeni 3 salia + yksi lenkki jäi tällä kertaa yhteen saliin, yhteen juoksulenkkiin, yhteen tunnin kävelylenkkiin ja sulkapallon peluuseen :D Ruokailutkaan eivät menneet aivan nappiin, vaikka vähän vapaammalla dieetillä olenkin, niin nyt ei voitu kyllä puhua enää edes dieetistä :D Makeanhimoani ruokin muunmuassa näillä, proteiinikorvapuusteilla. (^_^) Resepti näihin löytyy täältä. Kantsii kyllä kokeilla, oli hyviä! ;)


Rahkakorvapuustit


Mutta jihuu, nyt on vähän tankkailtu ja pidetty kevyempää viikkoa niin jaksaa taas! :) Lihakset ovat ihanan kipeinä eilisestä treenistä <3 Väsytti kyllä hulluna eilisen salitreenin jälkeen, mutta silti oli pakko lähteä käymään vielä Ikeassa, jotta sain loihdittua itselleni uuden bloggausspotin ;)


Uusi bloggausspotti <3


Tältä se nyt näyttää :) Oon niiiin häpi! Tuossa on mukava kirjoitella :) Ja kuten kuvasta näkyy, arska paistaa aika lujaa ;) Ihanaa, kesä!




Eilisellä Ikea-reissulla tuli ostettua myös kesän ensimmäiset mansikat <3



Ihanaa kesän jatkoa <3

2 kommenttia:

  1. En tiedä auttaako nämä sun uniongelmiin, voitta voinee olla kokeilemisen arvoisia (mikäli ne ei ole jo käytössä).

    Eli siis ennen ku menee nukkumaan ni tietokone, pädi, telkkari ja puhelin olis hyvä jättää rauhaan hyvissä ajoin kun niiden valo häiritsee melatoniinin tuotantoa. Hyvissä ajoin tarkoittaa siis n. paria tuntia. Ja suunnilleen samoihin aikohin on hyvä alkaa vähentää asunnon valoa (kesällä tosin vähän hankalaa ehkä :D ). Sängyssä voi lukea kirjaa tai tehdä jotain muuta rentoa, mutta niin, että lukuvalo kohdistuisi suoraan kirjaan. Jos ei uni meinaa muuten millään tulla niin kandee kokeilla jotain rentoutusharjoituksia, esim. ihan vaan pistämällä silmät kiinni ja yrittämällä keskittyä omaan rauhalliseen hengitykseen; nenän kautta sisään ja suun tai nenän kautta ulos. Kokeilla voi myös erilaisia rentoutusnauhoja, jotka kestää 15-20min. Siinä ajassa yrittäis saada pois kaikki ajatukset päivän tekemisistä sekä siitä, mitä seuraavana päivänä tulisi tehdä. Oon kuullut myös, että 10-15min pieni lenkki metsässä tai puistossa hieman ennen nukkumaan menoa voi auttaa nukahtamaan :) Tsemppiä uniongelman selvittämiseen, se tosiaan vaikuttaa kaikkeen, kuten moni muukin asia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sit vielä se, että joka päivä olis hyvä mennä samoihin aikoihin nukkumaan oli työpäivä tai vapaata :)

      Poista