torstai 19. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen tapaaminen, Tampere

Noniin, nyt on vietetty mukava päivä Tampereella meidän Ms. Fitness ryhmän kanssa! :) Kyseessähän oli siis meidän ensimmäinen tapaamisemme. Oli kyllä ihan huippua! On kivaa, kun koko juttu ikään kuin konkretisoituu tällä tavoin. Näkee vähän, keiden kanssa sitä siellä internetin ihmeellisessä maailmassa oikein keskustelee :) Tällä kertaa valmentajista ei ollut paikalla kuin Alona, ja yhteensä meitä oli vajaat 90. Ryhmä tietysti jaettiin osiin. Alona opasti posetreeneissä ja crossfit-salin omaa henkilökuntaa oli vetämässä meille crossfit-tyyppisen treenin. Mahdollisuutena oli myös käydä mittauttamassa itsensä InBodyssä.


Meidän ihana Ms. Fitness-ryhmä, tai ainakin osa siitä :)



Posetreenit

Alona aloitti pitämällä ihanan tsemppipuuhen meille ja vastaili mahdollisiin kysymyksiimme. Välillä sitä tarvitsee kyllä kuulla jonkun muun sanomana, että hei, kaikki me ollaan vain ihmisiä. Jokainen tekee varmasti parhaansa, eikä itseään kannata soimata turhasta. Itsensä rankaiseminenkin on turhaa, ja voi aiheuttaa vain pidemmän kierteen ja motivaatiopulaa. Kaikille tulee repsahduksia, suuhun menee joskus varmasti jotain mikä ei ruokavalioon kuulu, tai treenit jäävät välistä. Eikä se ole niin vakavaa. Matka on pitkä ja on koko elämä aikaa treenata. Näin lyhykäisyydessään.

Ensin saatiin harjoitella vähän itse niillä korkkareilla tepsuttelemista, ja Alona opasti mihin kaikkeen kannattaa kiinnittää huomiota. Jokainen käveli yksitellen, ja Alona huuteli mitä pitäisi muuttaa. Itsellenihän ei sanottu mitään, jihuu! ;) Vaikka sillä hetkellä kyllä tuntui, että kaikki unohtui, ja kävelin kuin jäykkä p*ska :D Hehhe..

Myöhemmin mentiin rinkiin, ja aloitettiin itse poseharjoitukset. Kokeilimme sekä bodyfitness-, että bikinifitness-asentoja. Alona näytti ensin, miten ne tehdään, ja meidän piti matkia perässä. Sen jälkeen kun luuli olevansa täydellisessä asennossa, Alona vielä kiersi takanamme, ja väänsi jokaisen tytön oikeaan asentoon. Siinä odotellessa joka paikkaan alkoi jo särkeä, vaikka oikeasti tytöt lavalla saattavat pysyä asennossa jopa 20 minuuttia. Me olimme olleet sillä hetkellä asennossa ehkä 3 minuuttia. Alonan tullessa kohdalleni, hän muun muassa väänsi selkääni todella paljon enemmän kaarelle (auts!), ja vähän fiksasi olkapäitä oikeaan asentoon. Mietin, että ei herranjestas, enhän minä edes väänny tällaiseen asentoon, saati sitten pysy siinä! Ei ihme, että posetustakin pitää harjoitella aika tavalla. Muutenkin asennot olivat tooodella epämukavia ja luonnottomia. Kaikista hauskinta oli, kun Alona vetäisi mitään sanomatta ponnarista pään oikeaan asentoon :D


InBody-mittaus

Tämä oli ensimmäinen kehonkoostumusmittaukseni, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Jonkilainen aavistushan tuloksista luonnollisesti oli. Ja sen mukaiset tuloksethan sieltä tulikin, vaikka tulokset eivät missään nimessä ole 100% tarkkoja, ja niin moni asia vaikuttaa mittaustuloksiin. Ei siis mitään erityisen positiivista yllätystä, muttei mitään masentavaakaan. Mittarin antaman ihanteen mukaan meikäläisen rasvavarastoja tulisi vähentää -8,1kg, ja lihasta saada +0,1kg. Toisaalta olen iloinen siitä, että mittarikin sanoo, että kyllä sitä läskiä vielä voi lähteä ;) Tietääpähän ainakin, että on vielä tavoiteltavaa ja voi näyttää vielä reilusti paremmalta ;) Ja jos hyvin käy, niin tämän valmennuksen lopussa olen melko lähellä, ellen jopa tavoitepainossani! Painoindeksinihän on kuitenkin normaali, vaikka ylimääräistä rasvaa vielä onkin. Taitaapi olla aika normaalia meillä naisilla :) Vähän kuitenkin olen yllättynyt, että ihannelukema on saada vain +100g lihasmassaa lisää :D 100g! Sittenkö olisin "täydellinen"? Hahhah. Ehkä juu saa tulla vähän enemmän minun mittapuullani :) Tästä on hyvä jatkaa, onpahan taas jotain konkreettista tavoitetta! Saa nähdä millaiset lukemat saan sitten valmennuksen loppupuolella :)


Treenit

Meille vedettiin 12 minuutin (kyllä!!) crossfit-tyyppiset intervallitreenit. Oli kuntopallon heittoa, kahvakuulaheilautuksia, burpeita.. Näitä jankattiin, 45sek töitä, 15sek lepo. Voin kertoa, että tuo 12 minuuttinen yllätti minut täysin. 15 sekuntia taukoa ei kyllä paljoa auttanut :D  Treenin jälkeen kyllä tiesi tehneensä! Veri maistui suussa ja keuhkot olivat ihan hajalla. Kipu tuntui oikeastaan eniten nimenomaan keuhkoissa. Se ei ollut kivaa, vaikka niin kivaa oli kuitenkin :D On kiva kokeilla välillä jotain erilaista, sillä noin äärirajoille ei tule itseään vedettyä, vaikka minkälaisia intervalleja tekisikin. Harmi kun ei ollut sykemittaria matkassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti