keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Superruokaa

Vieläkin kipeänä.. Eilen kävin taas lääkärin konsultaatiossa ja tällä kertaa sain antibiootit mahdolliseen poski-/otsaontelotulehdukseen. Olen todella harvoin kipeänä, joten välillä olen melkein toivonutkin, että joskus olisi kipeänä, jotta saisi kerrankin vaan luvan kanssa maata sohvanpohjalla. Mutta nyt tämä makoilu alkaa mennä jo pikkasen yli hilseen! Kuukausi tässä nyt ollaan oltu enemmän tai vähemmän puolikuntoisena.

Muutama päivä sitten yritin mennä jo vähän aamulla varovasti lenkkeilemään. Ajattelin, josko se olo siitä virkoaisi ja viimeisetkin flunssanrippeet lähtisivät tiehensä pienellä reippailulla. Mutta kävikin päinvastoin. Sykkeet huitelivat taivaissa ja olo oli huono ja voimaton. Ei puhettakaan, että olisi voinut edes kepeitä juoksuaskelia ottaa. Käännyin siis jossain vaiheessa suosiolla takaisin. Kun olo ei tästä ole lähtenyt enempää helpottumaan, päätin siis mennä vielä käymään lääkärillä.

Vaikka liikkumaan ei liiemmin pystykään, koitan kuitenkin syödä mahdollisimman terveellisesti. Toiset päivät menevät paremmin kuin toiset, aina vaan ei jaksa kokata tai miettiä mikä nyt olisi oikeasti itselleen parhaaksi. Olen koittanut varovasti palata pikku hiljaa siedettäville dieettikaloreille, mutta se on saanut oloni aina vaan huonommaksi ja oireet pahenemaan. Parempi siis vaan kuunnella omaa kehoaan, ja syödä sen verran mitä kroppa tarvitsee parantuakseen kunnolla loppuun asti. Joku pöpö kun siellä nähtävästi vielä kuitenkin jyllää. Eli reilusti mahdollisimman ravintorikasta ruokaa vaan koneeseen!




Uuden lemppariaamupalani olen nimennyt superpuuroksi. Se sisältää kaurapuuora, vähän suolaa, kardemummaa, valkosuklaa pudding -jauhetta, mustikoita, gojimarjoja (tässä myös inka+mulperi) ja kurpitsansiemeniä. Joskus laitan vielä lusikallisen raejuustoa lisäproteiinia tuomaan. Erityisesti vaniljamaustetut kurpitsansiement ovat hiipineet suosiooni. Aikamoinen vitamiinipommi siis tämä aamupala! Vielä kun puuron makeutuksen hoitaisi hunajan voimin, olisi se melko täydellinen ateria ravitsemuksellisesti. Ehkäpä koetan sitä huomenna :) Goji-, inka-, mulperi- ja muiden supermarjojen tullessa muotiin, on oma kotimainen supermarjamme mustikka jäänyt monelta unholaan. Vaikka se on yksi ravintorikkaimmista marjoista koko maailmassa!

Kipeänä ollessani en ole välttämättä kovinkaan paljon jaksanut kokkailla, joten olen välillä tyytynyt kaupan valmiiseen pinaatti- ja porkkanakeittoon. Tuohon porkkanakeittoon hurahdinkin sitten ihan kertaheitolla! Olon hieman kohetessa päätinkin sitten tehdä porkkanakeittoni ihan itse.




Kipeänähän monesti maistuu myös herkut, ja nyt omatessani "hieman" luppoaikaa onkin ollut oiva hetki vähän leivoskella. Tällä kertaa kuitenkin terveellisesti :) Minun on pitänyt jo pitkään kokeilla erilaisia niin sanottuja "superfood-reseptejä", mutta ajan ja raaka-aineiden puutteessa en ole niitä alkanut toteuttamaan. Monissa resepteissä ainesten määrä on valtava, eikä omasta kaapistani löydy kuin vasta muutamia "superfoodeja". Lisäksi ainekset ovat yleensä aika hintavia. Mutta kerran ne vaan maksavat, sitten niistä saakin monen monta superherkkua jatkossa! Tällä kertaa kokeilin siis Cocovin reseptiarkistosta Suklaisia superkeksejä. Tulivat aika kalliiksi ;)




Sana "suklainen" mielestäni vähän hämää, sillä mielestäni hallitsevampi maku oli enemmän kookos kuin raakasuklaa. Itse vielä lisäsin kaakaojauhetta, mutta kookoksen ollessa jauhon ja öljyn muodossa, tulee se aika vahvasti läpi. Sopivat siis kaikille kookoksen ystäville :) Resepti kekseihin löytyy täältä!

Tällaista tällä kertaa, eiköhän tämä pöpö ole kohta selätetty! Jesjes! Treeni-into on kyllä niin kova tällä hetkellä! Kun olen kunnolla parantunut, niin se on kuulkaa OKSAT POIS! ;)

Vielä se elämä voittaa <3

3 kommenttia:

  1. Kiva jos keksit maistuivat! :) Tosiaan tuota kaakaojauhetta olisin itsekin laittanut ehkä hieman lisää, kun valmiita keksejä maistelin. Mutta näin kookoksen ylimpänä ystävänä maistuivat silti ja vaikka jotkut kookoshiutaleetkin olisivat vielä menneet tuolla joukossa :p

    VastaaPoista
  2. Moikka!

    Olipa kiva, kun löysin tän sun blogin. Ilmoittauduin tuohon viidenteen Ms. Fitness -valmennukseen ja oli mukava lueskella täältä sun kokemuksia valmennuksesta. :) Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  3. No hei Viivi :) Kiva että oot löytänyt tiesi tänne! Itsekin valmennusta harkitessani olin kiinnostunut lukemaan toisten Ms. Fitnesläisten kokemuksia. Koitin etsiä blogeja joissa olisi valmennuksesta tietoa enemmänkin, mutta harmikseni löysin vaan muutaman tekstin. Siksi ajattelin itse ruveta kirjoittamaan siitä, että toisetkin valmennusta harkitsevat pääsisivät seuraamaan vähän valmennuksen kulkua.

    Selailin tuossa vähän sun blogia, VAU minkä työn oot tehnyt! :) Tsemppiä valmennukseen, tulokset tulee varmaan olemaan huikeat!

    VastaaPoista